У Відні пройшла панахида біля пам'ятника волонтера УПА Мудрецького

У Відні пройшла панахида біля пам'ятника волонтера УПА Мудрецького

Укрінформ
У Відні біля пам'ятника волонтера Української повстанської армії (УПА) Дмитра Мудрецького пройшла поминальна панахида за борцями за незалежність України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці Української скаутської організації в Австрії «Пласт». 

«Святкування 80-ліття створення Української повстанської армії з українською громадою біля пам’ятника волонтеру українських військ Дмитру Мудрецькому на цвинтарі Heiligenstadt у Відні. Було зачитано біографію та історію Мудрецького, як він передавав ліки українському підпіллю», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У головному соборі Відня на Покрову вперше відбулася літургія українською мовою

Панахиду провів капелан, священник парафії Св. Варвари у Відні отець Олег Ковтун.

Зазначається, що постать волонтера Дмитра Мудрецького, якого гестапо заарештувало за спробу передачі ліків українським повстанцям, є доволі символічною.

«Позаяк і сьогодні, ми дбаємо про своє військо, допомагаючи волонтерам своїми ресурсами та часом, а вони – роблять неймовірні речі – підтверджуючи, що професія військового Збройних Сил України є почесною справою та турботою про свою родину і свій дім, народ та Батьківщину», – заявили пластуни Австрії. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Києві відбулася презентація ювілейної пам'ятної відзнаки «80 років УПА».

До 80-ї річниці Української повстанської армії у Канаді також виходить англомовна книга про український визвольний рух 1940-50-х «Enemy Archives» («Ворожі архіви»), яка містить переклад головних документів ОУН і УПА, а також радянських спецслужб.

Фото: PLAST - Ukrainischer Pfadfinderbund in Österreich / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-