Акція протесту проти ракетних ударів рф по Україні пройшла у Вільнюсі

Акція протесту проти ракетних ударів рф по Україні пройшла у Вільнюсі

Фото
Укрінформ
У Вільнюсі під гаслом «Росія – країна-терорист» пройшла акція протесту проти масових ракетних ударів, яких завдали російські загарбники по всій території України вранці 10 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Литві.

«Учасники акції закликали міжнародну спільноту максимально консолідувати зусилля для допомоги українському народу у боротьбі проти країни-агресора, що компенсує поразки на фронті нещадним терором мирних українських міст», – ідеться в дописі.

Наголошується, що в цей критичний момент демократичний світ зобов’язаний прийняти рішучі заходи, щоб припинити російський терор та масові вбивства: посилити санкції, закрити небо, збільшити військову допомогу та постачання зброї.

Під час мітингу до учасників звернувся Посол України у Литві Петро Бешта із закликом не забувати, що героїчна боротьба українського народу триває.

«Україна не є державою-членом ЄС чи НАТО, але саме Україна сьогодні взяла на себе місію захищати європейську та євроатлантичну спільноту від спільного ворога», – сказав він.

Посольство подякувало всім українцям та литовським друзям, які взяли участь у заході. Особлива подяка висловлена Arkadijus Vinokuras, який щопонеділка проводить мітинги на підтримку нашої Держави.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовані ракетні обстріли території України. 

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Фото: Посольство України в Литві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-