Діаспора з Чикаго закупила для захисників України 100 пікапів

Діаспора з Чикаго закупила для захисників України 100 пікапів

Фото, відео
Укрінформ
Благодійна організація Help Heroes of Ukraine, заснована українцями з Чикаго на початку повномасштабної війни, закупила у США 100 пікапів для потреб ЗСУ, 14 з яких спільно з Львівською ОВА вже передали захисникам України.

Як передає Укрінформ, про це Help Heroes Of Ukraine повідомила у Фейсбуці.

«Швидке транспортування життєво необхідне українським героям. Це надзвичайно важливий аспект ведення успішних бойових дій. Особливістю пікапів є покращена прохідність, а також можливість евакуації поранених з передової», – ідеться в дописі.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці очільник Львівської ОВА Максим Козицький, загальна вартість сотні закуплених автомобілів становить 1 млн дол. Їх відправлятимуть поступово, адже автівки зі США в Україну доправляють спершу морем, а тоді і суходолом – це триває до чотирьох тижнів.

Він нагадав, що Help Heroes of Ukraine підписав меморандум про співпрацю зі ЗСУ та МВС, тож працює через офіційні запити й має ліцензію, яка дозволяє закупляти та експортувати товари подвійного призначення зі США в Україну.

«За цей час допомогли землякам на 15 мільйонів доларів – придбали бронежилети й шоломи, оптичні прилади й військове спорядження, автомобілі та дрони. Екіпірували близько 10 тисяч українських захисників!», – написав Козицький.

Help Heroes of Ukraine подякувала за співпрацю очільнику Львівської ОВА, а також усім благодійникам зі США.

Своєю чергою Козицький висловив подяку Help Heroes Of Ukraine за щоденну роботу та вагому допомогу українцям, а також українській діаспорі у США, Канаді та в інших куточках світу.

Нагадаємо, в історичному районі Ukrainian Village у Чикаго з'явився новий мурал, виконаний у синьо-жовтих кольорах.

Фото: Help Heroes Of Ukraine, Максим Козицький / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-