У морській катастрофі біля узбережжя Сирії загинули 73 мігранти

У морській катастрофі біля узбережжя Сирії загинули 73 мігранти

Укрінформ
Жертвами катастрофи човна з мігрантами, який затонув у Середземному морі біля узбережжя Сирії, стали щонайменше 73 особи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua з посиланням на міністерство охорони здоров’я Сирії.

До лікарні у приморському місті Тартус госпіталізували 20 пасажирів, яких удалося врятувати. За останніми даними, загиблими вважаються 73 особи.

Генеральний директор Управління морських портів Сирії Самер Коброслі розповів, що човен вийшов з Лівану. На його борту перебували нелегальні мігранти різних національностей, які прямували до "невідомих місць призначення".

Читайте також: У Середземному морі затонув човен з мігрантами, загинули десятки людей

Він додав, що в ході пошуково-рятувальної операції за останню добу було виявлено 31 тіло.

Глава Сирійської обсерваторії з прав людини Рамі Абдул-Рахман повідомив з посиланням на власні джерела, що на борту човна, розрахованого на 30 пасажирів, перебували від 100 до 150 осіб. В організації додали, що спочатку човен прямував на Кіпр.

Міністр громадських робіт і транспорту Лівану Алі Хаміє уточнив, що серед 20 врятованих мігрантів - п'ятеро громадян Лівану, 12 - Сирії та троє палестинців.

Читайте також: За перше півріччя кількість нелегальних мігрантів в ЄС зросла на 86%

Як повідомляв Укрінформ, у серпні човен з мігрантами з Близького Сходу потонув біля берегів Греції, десятки людей зникли безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-