У Середземному морі затонув човен з мігрантами, загинули десятки людей

У Середземному морі затонув човен з мігрантами, загинули десятки людей

Укрінформ
Поблизу узбережжя Сирії у Середземному морі затонув човен з мігрантами, загинули десятки людей.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Човен, на якому знаходилися від 120 до 150 мігрантів з ліванського міста Ель-Міннія, затонув неподалік сирійського порту Тартус. Наразі підтверджено загибель 34 осіб, 20 врятованих знаходяться в одній з лікарень Тартуса. За інформацією сирійських офіційних осіб, рятувальні роботи на місці трагедії тривають у складних умовах.

Читайте також: У Британії фіксують рекордний наплив мігрантів через Ла-Манш

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, у Лівані перебуває близько 1,5 мільйона мігрантів із Сирії і майже 14 тисяч біженців з інших країн. Тут проживає найбільша кількість біженців на душу населення у світі.

В останні роки Ліван зіткнувся з серйозною економічною кризою, спровокованою пандемією Covid-19 і вибухом у порту Бейрута у 2020 році, через що понад 80% населення не можуть дозволити собі їжу та ліки. Ситуація серйозно впливає на мігрантів у країні, багато з яких вирішують тікати в інші держави, зокрема до Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні човен з мігрантами з Близького Сходу потонув біля берегів Греції, десятки людей зникли безвісти.

Ілюстративне фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-