На благодійному заході у Нью-Йорку для України зібрали понад мільйон доларів

На благодійному заході у Нью-Йорку для України зібрали понад мільйон доларів

Укрінформ
У Гарвардському клубі Нью-Йорка відбувся благодійний захід за участі відомих американських експертів, послів, економістів, Нобелівських лауреатів і представників української громади, під час якого вдалося зібрати один мільйон 140 тисяч доларів.

Про це розповідає Голос Америки, передає Укрінформ.

Тимофій Брік, директор Київської школи економіки (організатор події разом з United24 та громадською організацією «Разом») в коментарі "Голосу Америки" пояснив, що метою заходу було зібрати кошти на відбудову лікарні у селі Макаров, Київської області, яка була повністю знищена російськими військовими у березні.

«Наш університет допомагає і з коштами, і з організацією команди для відновлення роботи закладу. Тому велика частина пожертв буде спрямована саме туди. Інша – на стипендії для наших студентів», - розповів Брік.

Читайте також: Українці Нью-Йорка вимагають викинути росію з ООН
Захід на підтримку України відбувся 18 вересня у Гарвардському клубі Нью-Йорка
Захід на підтримку України відбувся 18 вересня у Гарвардському клубі Нью-Йорка

Захід складався з двох частин – конференції та вечері з аукціоном. Під час дискусій обговорювали глобальні політичні й економічні наслідки війни, а також окреслювали можливі майбутні сценарії та рішення.

«Багато хто досі не розуміє, який вплив ця війна матиме – і зараз має – на інші частини життя та решту світу. Завдяки цій події ми змогли розповісти про те, що відчуває український народ, та обговорити вплив війни з акцентом на відбудову, гуманітарну допомогу та роль України в архітектурі нового світу», – говорить Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки.

Аби зібрати кошти, окрім продажу квитків на вечерю, був організований аукціон з десяти лотів. Всі вони були пов’язані з Україною та війною. Це, зокрема, шматок знищеного росіянами легендарного літака «Мрія», а також частина збитого російського гелікоптера.

Читайте також: Відзначення Незалежності України об’єднало українців у всіх куточках США

«Нам його передав наш студент, відомий активіст Ігор Луценко, який зараз захищає Україну на фронті. Він збив цей вертоліт та передав нам шматок», – додав Брік.

Окрім того, гості торгувалися і за марки «Укрпошти», а також – за гончарні вироби з майстерні, яка зробила відомого півника, що зберігся на шафці у розбомбленій квартирі в Бучі.

Розігрували і дуже символічну річ – стакан води. За словами Бріка, це своєрідне нагадування учасникам вечері й американській аудиторії про ті жахи, через які пройшли жителі Маріуполя, яким доводилося розтоплювати сніг заради того, аби втамувати спрагу.

Також серед лотів був «Обід на перемогу» з президентом України. «Переможець зустріне перемогу разом з президентом. Це найдорожчий лот, його стартова ціна була $100 тисяч», - пояснив організатор.

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс виступив з промовою перед початком аукціону
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс виступив з промовою перед початком аукціону

Відкривав вечерю мер Нью-Йорка Ерік Адамс. У своїй промові він згадав про українську громаду та її внесок у США та Нью-Йорк як справжнє свідчення волі та сили українського народу.

«Коли ця війна тільки почалася і люди казали, що за кілька днів український народ впаде, я сказав: «Ви просто не знаєте українського народу», – розповів він.

Нагадаємо, у Нью-Йорку в Брукліні з’явилося перехрестя Український Шлях, яке урочисто в середу, у День Незалежності України, відкрили за участю представників української громади, Міської ради, дипломатів та політиків.

Фото: Kyiv School of Economics

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-