На московській вулиці у Празі відкрили фотовиставку «Діти війни»

На московській вулиці у Празі відкрили фотовиставку «Діти війни»

Фото
Укрінформ
На московській вулиці у Празі відбулося відкриття фотовиставки «Діти війни», яку підготувала мерія Праги 10 у співпраці з фондом Act For Ukraine і Посольством України в Чехії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

Зауважується, що у церемонії відкриття узяв участь міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

У диппредставництві повідомили, що виставка складається з 13 великоформатних світлин від українських фотографів Яна Доброносова, Михайла Палінчака, Костянтина Реуцького, Сергія Кушніренка, які наближають чеському глядачеві життя українських дітей в умовах російської агресії та нагадують про жахливу статистику: 374 дітей загинуло, загалом понад 7 500 000 дітей потребують допомоги внаслідок бойових дій рф на території України.

«Тринадцять надзвичайно сильних фотографій, які вам розкажуть більше, ніж тисячі слів», – сказала у своєму виступі перша заступниця мера Праги 10 Яна Комрскова.

Вона пояснила, чому мерія вирішила відкрити експозицію саме на московській вулиці: «Цим самим ми символічно хочемо продемонструвати, що насамперед москва б мала щоденно мати перед очима зображення людських трагедій, які спричинила російська агресія. Я щиро бажаю, щоб ми якомога швидше могли говорити про жахи російської війни в минулому часі».

«Діти завжди найбільше страждають у будь-якому конфлікті. Війни відбирають у них найважливіше – дитячий безпосередній погляд на світ, у якому вони почуваються у безпеці. Я хочу подякувати Чеській Республіці за те, що вона врятувала дитячі посмішки десяткам тисяч українських дітей. Надала їм тимчасовий дім, забезпечила безпеку і піклування, дала шанс далі розвивати свої таланти. Чеські та українські діти, які потоваришують зараз унаслідок російської агресії проти європейських країн, стануть найміцнішою запорукою добрих відносин між нашими країнами в майбутньому», – зазначив на відкритті виставки тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий.

За повідомленням, виставку у Празі підготувала українська організація ActForUkraine, яка з допомогою подібних проєктів збирає кошти на допомогу українській армії і цивільному населенню. Відвідувачі виставки можуть зробити внески на підтримку ініціатив фонду через QR коди, розміщені біля фотографій.

Виставка на вулиці московській (на перетині з вулицею Житомирською) триватиме до середини жовтня.

Нагадаємо, у чеському місті Лідіце, на території Меморіалу Другої світової війни відкрили виставку дитячих малюнків «Мамо, я не хочу війни!», що триватиме до кінця жовтня.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-