У Португалії діаспора закликала росію до капітуляції

У Португалії діаспора закликала росію до капітуляції

Укрінформ
Українська громада в Португалії під час акції протесту «200 днів геноциду українського народу» направила московському посольству у Лісабоні пропозицію підписати Акт про беззастережну капітуляцію.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив президент Спілки українців Португалії Павло Садоха.

Так, українці всього світу вимагають від військово-політичного керівництва Росії негайно припинити військові дії на території України, передати зброю військовим підрозділам ЗСУ, вивести весь особовий склад російської армії з території України, а також співпрацювати зі слідчим органам України щодо виявлення та покарання осіб, які вчинили злочини проти українського народу.

«У разі непідписання Акту про капітуляцію, світове українство залишає за собою право добиватися дезінтеграції Російської федерації з повною забороною визнання росіян на свою державність», – наголосив Садоха.

Нагадаємо, Спілка українців у Португалії 24 серпня провела біля погруддя Тарасу Шевченку на площі Італії в Лісабоні церемонію відзначення Дня Незалежності України за участю високих політичних представників Португалії, Посольства України, священників УГКЦ та ПЦУ.

Фото: Павло Садоха / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-