У бельгійському Арлоні заснували душпастирську місію УГКЦ

У бельгійському Арлоні заснували душпастирську місію УГКЦ

Фото
Укрінформ
В Арлоні (Бельгія) офіційно заснували душпастирську місію Української греко-католицької церкви та представили нового душпастиря – отця Тараса Бордюка.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Єпархія святого Володимира Великого у Парижі для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії. 

«Минулими вихідними у храмі святого Мартина в Арлоні впродовж трьох днів перебували мощі святої Терези. У рамках програми, що була організована довкола вшанування мощей святої, однією з подій була Літургія у латинському обряді у суботу 3 вересня о 18:00 за участі монсеньйора Пʼєра Варена (Pierre Warin), єпископа дієцезії Намюр та владики Гліба Лончини, апостольського адміністратора єпархії святого Володимира Великого у Парижі. Разом з владикою Глібом у Богослужінні взяли участь о. Михайло Шевцов та о. Тарас Бордюк», – розповіли в УГКЦ.

За повідомленням, під час меси монсеньйор Пʼєр офіційно представив о. Тараса Бордюка, священника Стрийської єпархії, що прибув душпастирювати у дієцезії Намюр як сотрудника Unité Pastoral Notre-Dame d’Arlon, та уділив своє благословення на подальше служіння. Після цього владика Гліб привітав українську громаду та прочитав декрет офіційного заснування душпастирської місії в м. Арлон та про призначення о. Тараса душпастирем.

«Я з радістю приїхав сюди, щоб взяти участь у цій Службі Божій і сьогодні проголосити створення нашої місії греко-католицької тут в Арлоні. І дякую єпископові Намюру, єпископові Пʼєру, який зволив дати своє благословення на це. І отцю Паскалеві, який допомагає, і всім священникам. І хочу вас всіх тут привітати та побажати, щоб ваша спільнота росла: росла у Бозі, росла у радості Святого Духа, росла у надії. Бо справді ми переживаємо тут важкі часи. Ми тут на свободі, але в Україні велике горе » – зазначив владика Гліб у своєму слові до української громади.

Владика також звернувся зі словами вдячності до місцевого єпископа за його благословення на створення української місії, священникам за підтримку та громаді вірних за теплий прийом українців.

По закінченню офіційної частини, єпископ Пʼєр також розповів присутнім вірним, що в українській греко-католицькій Церкві священники можуть мати сімʼї та представив громаді дружину о. Тараса Христину з дітьми.

В УГКЦ додали, що місцевість бельгійського Арлона знаходиться неподалік від Люксембургу і вірні з Люксембургу тепер матимуть змогу приїжджати на регулярні Богослужіння, але тим часом єпархія шукатиме можливості відкрити місію у самому Люксембургу. 

Нагадаємо, екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та країнах Скандинавії, владика УГКЦ Богдан Дзюрах очолив прощу українців до блаженної Едіґни, внучки Ярослава Мудрого, доньки Анни Ярославни, королеви Франції, мощі якої вшановуються у німецькому місті Пух.

Фото: ugcc.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-