Українська «Просвіта» в Аргентині долучилася до «Фестивалю громад»

Українська «Просвіта» в Аргентині долучилася до «Фестивалю громад»

Фото
Укрінформ
Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентині взяло участь у «Фестивалі громад», що відбувся на Авеніда де Майо у Буенос-Айресі.

Про це Укрінформу повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич.

Загалом до фестивалю долучилися понад 50 громад. Упродовж дня учасники насолоджувалися виступами музичних колективів, колоритами народних танців, дегустаціями типових страв, ремісничими виробами, майстер-класами тощо.

Численну делегацію «Просвіти» склали її члени, український ансамбль народного танцю «Просвіта», капела бандуристів «Тарас Шевченко», сестринські організації Об'єднання жінок «Просвіта» та Спілка української молоді.

Читайте також: В Аргентині діаспора провела заняття «Мир Україні»

«Цілий день, а особливо під час параду, українська група, яка йшла під гаслом «Вільна, суверенна, незалежна і територіально цілісна Україна» отримала підтримку публіки, присутніх громад та визнання міської влади», – повідомив Хав'єр Апонюк Савич.

Він зауважив, що фестиваль відбувся у рамках «Національного Дня Іммігранта» в Аргентині, який було проголошено 4 вересня 1949 року на честь дати, коли Перший Тріумвірат у 1812 році підписав указ, який заохочував приймати в країні «осіб усіх націй та їхні сім’ї, які бажають оселитись та проживати на території».

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) привітав Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентинській Республіці з 98-ю річницею.

Фото: Юрій Данилишин / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-