У Португалії вперше показали фільм «Маріуполь. Невтрачена надія»

У Португалії вперше показали фільм «Маріуполь. Невтрачена надія»

Укрінформ
У приміщенні центру Інтеграції українських переселенців Спілки українців у Португалії при Муніципалітеті Лісабона відбулася прем’єра в Португалії документальної стрічки «Маріуполь. Невтрачена надія», створеної Об’єднанням Українських Продюсерів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив президент Спілки українців Португалії Павло Садоха.

За його словами, стрічка отримала португаломовні титри й, окрім української громади, побачити свідчення мешканців Маріуполя про жахіття «руского мира», мали можливість також португальці.

Посол України в Португалії Інна Огнівець у своєму виступі після перегляду стрічки наголосила на важливості поширення таких документальних свідчень за кордоном і підтвердила, що запропонує продемонструвати стрічку в Португальському парламенті.

Окрім Лісабона, стрічка буде продемонстрована і в інших містах Португалії, зокрема, в Порто.

Принагідно Садоха нагадав, що у четвер о 19:00 відбудеться мітинг під Міністерством закордонних справ Португалії (Largo Necessidades, 1350-115 Lisboa) з метою тиску на уряди західних країн сприяти визволенню з полону Героїв України – Захисників Маріуполя.

Нагадаємо, у португальському місті Порто показали експозиція відомого португальського скульптора Гелдера Карвальо, яка нагадує про війну в Україні.

Фото: Павло Садоха / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-