У Ризі відбувся показ короткометражних комедій Фестивалю «Smile, Ukrainian»

У Ризі відбувся показ короткометражних комедій Фестивалю «Smile, Ukrainian»

Укрінформ
У ризькому кінотеатрі К.Suns наприкінці минулого тижня відбувся показ кінофестивалю українських короткометражних комедій «Smile, Ukrainian».

Про це розказала кореспондентові Укрінформу співорганізатор заходу Юлія Каб’єр-Кабіцина.

«Можу сказати, що наш показ пройшов з успіхом. Прийшли як українці, які зараз мешкають у Латвії, так і латиші. Глядачі часто сміялися. Але частина картин – радше трагікомедії, тому під час їх перегляду була можлива лише сумна посмішка. Відзначу високий рівень показаних картин, отже вважаю це була достойна репрезентація сучасного українського кінематографа», – сказала Каб’єр-Кабіцина.

На показі були представлені вісім короткометражних картин українських режисерів, що отримували нагороди на українських і закордонних кінофестивалях: «Довіряйте професіоналам», «Смачного», «Шпілі-Вилі» Івана Шохи, «Магазинчик», «Клуб невдах», «Останній лицар» Олександра Онуфрієва, «Сходознавець» Анастасії Матешко та Максима Курочкіна та «Made in Чайна» Олександра Гужелі.

Після перегляду відбулося пряме включення та спілкування ризької аудиторії з Києвом, під час якого гості заходу ставити питання організатору фестивалю, режисеру Олександру Онуфрієву, режисеру Івану Шосі, а також продюсерам картин.

Ініціатор латвійського показу фільмів фестивалю «Smile, Ukrainian» – український продюсер Тетяна Рубан, яка перебуває в Латвії у статусі тимчасово переміщеної особи, зараз займається тим, аби невдовзі продемонструвати короткометражки «Smile, Ukrainian» у місті Єлгаві.

Представлені кінострічки демонструвалися українською та російською мовами з англійськими або латиськими субтитрами.

Каб’єр-Кабіцина також відзначила, що наприкінці вересня в Києві має пройти черговий Фестиваль «Smile, Ukrainian-2022». Своєю чергою латвійські організатори ставлять собі за мету, щоб уже в жовтні новинки були показані в Латвії.

Нагадаємо, у Ризі проходив волонтерський тур «Стій з Україною» національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик» зі Львова (Львів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-