У Варшаві фінішував Ультрамарафон вдячності

У Варшаві фінішував Ультрамарафон вдячності

Фото
Укрінформ
У столиці Польщі в День незалежності України 24 серпня завершився проєкт «Ультрамарафон вдячності» – фінішну пряму біля пожежно-рятувальної частини Варшави перетнув рятувальник ДСНС України Володимир Сковородка.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

Мета проєкту – зібрати 2 млн грн на закупівлю сучасного обладнання, що допоможе розміновувати водойми аварійно-рятувальному загону спеціального призначення ГУ ДСНС України м. Києва.

Збір благодійних внесків триває у рамках ініціативи «Ультрамарафон для всіх» від Нової пошти на сайті: ultramarathonforall.org.

«Нова пошта пишається тим, що стала частиною ультрамарафону, завдяки якому українці можуть допомогти нашим рятувальникам і подякувати польським друзям за підтримку. Всі ці 14 днів Нова пошта супроводжувала Володимира на маршруті. Наш бренд можна було побачити на марафонських номерах бігуна, а кур’єри Нової пошти оперативно доставляли йому їжу, воду та інші необхідні речі у точках відпочинку. Аби якомога більше небайдужих людей могли долучитися до благородної справи, ми вирішили продовжити збір коштів після закінчення марафону! Заходьте на сайт «Ультрамарафону для всіх» і робіть благодійні внески, аби працівники ДСНС могли робити свою роботу без ризику для життя, а всі ми – безпечно купатися у своїх водоймах!», – говорить Олена Плахова, директорка з управління репутацією групи компаній Нова пошта.

Володимир Сковородка розповів, що цей проєкт став для нього не лише амбітним викликом самому собі, а й можливістю допомогти його колегам-рятувальникам із ДСНС зробити водойми України якомога безпечнішими.

«Кошти, які ми збираємо в рамках «Ультрамарафону вдячності», підуть на закупівлю підводних дронів та іншого сучасного обладнання для розмінування. Завдяки цьому рятувальники зможуть зберегти життя багатьох українців, не ризикуючи при цьому власним здоров’ям. Сотні надскладних кілометрів пробігу вже позаду, але збір коштів продовжується! Давайте допоможемо нашим героям разом!», – закликав він.

Старт ультрамарафону відбувся 11 серпня з Михайлівської площі в Києві. Таким чином Володимир Сковородка встановив абсолютний рекорд України, пробігши 850 кілометрів за 14 днів маршрутом, який пролягав через п’ять українських і п’ять польських міст: Київ – Житомир – Рівне – Луцьк – Ковель – Хелм – Люблін – Гарволін – Вйонзовна – Варшава.

Організатори «Ультрамарафону вдячності» – Благодійний фонд «Українські вогнеборці», ГУ ДСНС України. Проєкт реалізовано за підтримки Нової пошти, Ukrainian American Coordinating Council та SOCAR Energy Ukraine та за почесним патронатом керівника Państwowa Straż Pożarna та Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща.

24 серпня у центрі Варшави понад 20 тисяч осіб зібралися на акцію до Дня Незалежності України. Вони зверталися до влади Польщі та ЄС із закликом визнати росію країною-терористом та надати Україні більше сучасної зброї, щоб перемогти ворога.

Фото: ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-