У Торонто тисячі людей долучилися до святкуванні річниці Незалежності України

У Торонто тисячі людей долучилися до святкуванні річниці Незалежності України

Фото, відео
Укрінформ
У святкуванні 31-ї річниці Незалежності України у Сентенніал Парку у Торонто (Канада) узяли участь понад 10 тисяч людей.

Про це Укрінформу повідомив Хав'єр Апонюк Савич, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто.

Офіційне відкриття відбулося з церемонією внесення прапорів, виконанням гімнів Канади та України та молитвою за участю православного та греко-католицького священників.

Далі виступили президент КУК-Торонто Петро Штурин та різні референти, політики та дипломатичні представники, серед яких варто відзначити Посла Литви в Канаді Дарюса Скусявічюса, генерального Консула України в Торонто Олександра Шевченка та мерів міст Торонто та Міссісага – Джона Торі та Бонні Кромбі.

Варто підкрислити, що останні двоє приєдналися до пропозиції члена управи КУК – Торонто Маркіяна Швеца, підписавши на сцені петицію «звернення мерів світу» щодо припинення російської агресії.

Після цього відбувся концерт, організований Александрою та Валерієм Мовчанами, художніми керівниками Української школи мистецтв «Україна» та Павлом Фондерою, директором камерного хору «Крещендо».

Святкування включало фуд-корт з прилавками від різних гастрономічних представників української громади, ярмарок українських ремесел, дитячий куточок з атракціонами та різноманітними розвагами для малечі та виставку татарської громади під назвою «Двері».

Організатор святкування КУК – Торонто подякував усім учасникам, а особливо спонсорам за постійну підтримку та волонтерам, які своїми зусиллями зробили цю подію можливою.

Нагадаємо, з нагоди 31-ої річниці проголошення Незалежності України у Торонто 24 серпня відбудеться урочисте підняття українського прапора.

Фото: Хав'єр Апонюк Савич, Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-