Спілка в Анталії передала книги українського видання в турецьку бібліотеку

Спілка в Анталії передала книги українського видання в турецьку бібліотеку

Фото
Укрінформ
Українська спілка в Аланії передала книги, видані в Україні, в державну бібліотеку ім. Еміне Хаджикура в Аланії.

Про це Укрінформу розповіла представниця Асоціації українців Аланії Євгенія Інан.

«З метою популяризації України в Туреччині, для знайомства з українською культурою, мовою та для читання співвітчизниками наша спілка передала книги українського видавництва в державну бібліотеку ім. Еміне Хаджикура в Аланії. Здебільшого це дитячі книги: енциклопедії, збірки оповідань, казки. Зараз ці книги у відкритому доступі й почитати їх можуть всі охочі», – розповіла Євгенія Інан. 

Також вона розповіла, де шукати книги українською в аланській бібліотеці. 

«Бібліотека  Еміне Хаджикура має три поверхи: на першому розташовані навчальні класи, відділ дитячої літератури та адміністративний відділ. Саме тут можна знайти книги українською мовою. На другому та третьому поверхах читальний зал із навчальними зонами. Використання комп'ютерів, членство та видача книг у  бібліотеці безкоштовні», – сказала Євгенія.

Як зазначила Євгенія Інан, від початку війни у спілці відбуваються патріотичні читання віршів, уроки малювання на тему України, плетіння віночків із жовто-блакитних стрічок та інші заходи.

До Дня Незалежності України спілка проведе 24 серпня благодійний захід, український ярмарок, творчі майстер-класи  для дітей та благодійний аукціон, кошти з якого будуть спрямовані на підтримку дітей-сиріт та Збройних сил України. 

Нагадаємо, в Анкарі відбувся тренінг для керівників українських громад, що діють в Туреччині. Після зустрічі Посольство України передало спілкам книги для поповнення бібліотек, серед яких підручники, художня та історична література. 

Фото: Євгенія Інан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-