До Греції на відпочинок прибули діти з постраждалого від війни району на Київщині

До Греції на відпочинок прибули діти з постраждалого від війни району на Київщині

Фото
Укрінформ
До Греції за програмою оздоровлення Мінміграції, Посольства і Всегрецької спілки працівників приватних таборів на двотижневий відпочинок прибула перша група зі 140 дітей з Бучі та Бучанського району під Києвом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Греції.

Дітей зустріли представники Посольства та заступниця міністра міграції та притулку Греції Софія Вултепсі.

«Страшно уявити, що пережили ці діти, які в перші тижні російської війни, стикнулися з жорстокістю російських військових окупантів. Уже шостий місяць їхні батьки, як і вся Україна борються за свободу та мирне майбутнє нашої держави», – йдеться в дописі.

Диппредставництво висловило сподівання, що два тижні без війни допоможуть дітям відновити віру в добро та майбутнє.

«Вдячні грецькому Уряду, Міжнародній організації міграції в Греції, Спілці працівників приватних таборів, NGO «Філакто», всім небайдужим за сприяння в організації відпочинку українських дітей», – подякували в Посольстві.

Нагадаємо, поблизу міста Лавіро, що неподалік грецької столиці Афіни, відбувся тижневий літній християнський табір для українських дітей, більшість з яких були змушені виїхати з України через розв’язану росією війну.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-