У Північній Македонії провели Український день

У Північній Македонії провели Український день

Фото, відео
Укрінформ
У Північній Македонії в межах всесвітньо відомого міжнародного культурно-мистецького заходу «Охридське літо» відбувся Український день, який активно висвітлювали македонські мас-медіа.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Північній Македонії.

За повідомленням, провідні українські актори та діячі культури привернули увагу македонського суспільства до брутальної війни росії проти України, зокрема розповівши під час пресконференції про події в Україні.

Також на заході вперше від початку російської війни виступив на міжнародній арені й привернув увагу до сьогоденних реалій в Україні Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім.Саксаганського.

Посольство подякувало меценатові «Охридського літа», Президентові Північної Македонії Стево Пендаровському, керівництву фестивалю «Охридське літо», Громаді українців імені Лесі Українки, особливо голові Громади Олександру Урбановичу, заступнику Голови Тамілі Велковській та керівнику української делегації Віталій Томнюк, за підтримку і реалізацію цього неймовірно важливого заходу.

Нагадаємо, Посольство та Громада українців імені Лесі Українки у Північній Македонії долучилися до громадської ініціативи зі встановлення світового рекорду з одночасного виконання з різних куточків світу пісні «Ой у лузі червона калина».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-