У Ризі пройшов благодійний концерт Христини Панасюк

У Ризі пройшов благодійний концерт Христини Панасюк

Фото
Укрінформ
У центрі латвійської столиці пройшов благодійний концерт української музикантки та волонтерки Христини Панасюк, а також Ієви Акуратере і чоловічого вокального гурту Vilki.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сценою для концерту став нещодавно встановлений пам’ятник жертвам радянських репресій, розташований поблизу латвійського Музею окупації. 

Власне, цей музей був співорганізатором заходу. Ідея проведення концерту належить латвійському журналісту Ансісу Богустовсу. Канал TV24, на якому він працює, став другим співорганізатором.

Христини Панасюк та Ієва Акуратере
Христини Панасюк та Ієва Акуратере

Концерт, який пройшов пізно ввечері 20 липня, зібрав близько сотні глядачів. 

Виконавці, що виступали на ньому, закликали збирати кошти на евакуатор для підрозділу української територіальної оборони. Концерт транслювався на TV24. 

Тільки під час концерту вдалося зібрати 2200 євро, які накопичуються на рахунку Товариства підтримки України (Ukrainas atbalsta biedriba). Збір коштів триває далі.

Ієва Акуратере – відома латвійська співачка та громадська діячка, член Сейму Латвії він Консервативної партії. Чоловічий вокальний гурт Vilki виконує воєнні пісні, пісні латиських легіонерів.

Нагадаємо, в Академічній бібліотеці Латвійського університету, розташованій у центрі Риги, відкрилася виставка родини українських художників, які стали біженцями – Марії Зенькової та її батьків, Андрія і Світлани Кислових.

Фото: Фейсбук організаторів концерту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-