У Нідерландах українські випускники станцювали вальс

У Нідерландах українські випускники станцювали вальс

Фото, відео
Укрінформ
На центральній площі Роттердама українські випускники, які з’їхалися на свято з усіх Нідерландів, станцювали вальс.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Є такі випускники, що добиралися за 200 км, щоб потрапити на захід. Тож один з одним знайомилися вже на репетиції випускного вальсу.

Сукні більшість дівчат шукали вже в Нідерландах. Софії Підгорній пощастило – її блакитно-жовту сукню вишиванку, яку вона заздалегідь підготувала на випускний, вдалося передати автобусом з Ужгорода.

“Купила її спеціально для випускного ще в жовтні. Прислали мені сукню з дому перевізниками”, – розповідає дівчина.

Каже, мріяла танцювати випускний вальс в Україні, але війна все змінила.

“Планувався він звичайно на нашому шкільному рідному подвір’ї, але проходить у Роттердамі. Я дуже рада, що хоч якийсь мати випускний. Дуже тішуся з вальсу, адже це була моя мрія ще з першого класу його танцювати”, – розповідає випускниця Софія Підгорна.

Софія Підгорна
Софія Підгорна

Організували свято для випускників вирішили батьки.

“З’явилася така думка, бо в самої дочка випускниця, але все ж таки перша ініціатива належить пані Марії, одній з мам випускниці, яка сьогодні танцювала тут. Ми поспілкувалися, і зрозуміли, що  можемо це організувати. Відправили запит на мерію, попросили дозвіл, відправили сценарій. Усе з дотриманням традицій останнього дзвоника й останнього вальсу, і звичайно з патріотичною наповненістю”, – розповідає волонтер українського дому в Роттердамі Зоряна Зінов'єва.

Вона зазначила, що хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих українській воїнів.

Також перед початком святкових заходів випускники поклали квіти на могилу видатного українського політичного та військового діяча, голови проводу українських націоналістів, полковника УНР Євгена Коновальця.

Євген Коновалець – полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, перший голова ОУН. Убитий 23 травня 1938 у нідерландському Роттердамі агентом радянських спецслужб. Могила Коновальця знаходиться у Роттердамі.

Нагадаємо, українці влаштували в Роттердамі ходу на знак подяки нідерландцям за підтримку України та прихисток українців, що вимушено полишили батьківщину через агресію рф.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-