У Хорватії УГКЦ провела екологічний табір «Зелен-світ»

У Хорватії УГКЦ провела екологічний табір «Зелен-світ»

Фото
Укрінформ
У хорватському містечку Селіне відбувся 10-ти денний екологічний сімейний табір «Зелен-світ», організований Українською греко-католицькою церквою.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Бюро УГКЦ з питань екології.

Зауважується, що цьогоріч табір відбувався в часи війни, тому переважна більшість учасників табору були жінки з дітьми. Серед них були матері та дружини українських воїнів, зокрема полонених. Тема табору залишається незмінною всі ці роки: плекання відповідального ставлення до створеного Богом світу та пізнання Бога Творця через красу його творіння.

В УГКЦ розповіли, що провадили табір два священники: о. Олег Кобель, екореферент Стрийської єпархії та о. Ярослав Турик з м. Жидачева. Щодня служилася божественна літургія і виголошувалися тематичні проповіді. Отці нагадували про важливість ощадливого ставлення до Божих дарів у повсякденному побуті.

У програмі табору була презентація екоказок п. Наталії Гумен-Біланич та о. Олега Кобеля. Не менш цікавою була лекція п. Михайла Біланича про різні проєкти екоспрямування у Мукачівській греко-католицькій єпархії. Незабутні враження справили його пояснення про рослини та фауну того краю. Це й не дивно, адже п. Михайло за освітою біолог. 

Також учасники табору здійснили паломництво в Меджугор'є, подорож в Задар і Бреллу, а дехто здійснив пішу подорож Національним парком «Паклєніца» та відвідали печеру Маніта Печ.

«Не менш цікавим та пізнавальним способом побачити красу Божого Творіння був екоконкурс на краще фото, яке б промовляло про Бога Творця через Його Твориво. Переможець, п. Ігор Грубий переміг з найкращою роботою, і отримав приз. Не можна не згадати про конкурс «Табір має талант», у якому брали участь діти та дорослі: читали поезію, співали пісні, презентували бойовий гопак», – ідеться в повідомленні.

Крім того, традиційно велике значення надавалося спорту: діти грали у футбол та бадмінтон, а також настільні ігри. Дорослі зранку займалися аеробікою. 

Нагадаємо, екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та країнах Скандинавії, владика УГКЦ Богдан Дзюрах очолив прощу українців до блаженної Едіґни, внучки Ярослава Мудрого, доньки Анни Ярославни, королеви Франції, мощі якої вшановуються у німецькому місті Пух.

Фото: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-