Ворог обстріляв село на Харківщині фосфорними боєприпасами

Ворог обстріляв село на Харківщині фосфорними боєприпасами

Укрінформ
Село Руська Лозова Дергачівської громади в Харківській області війська рф обстріляли фосфорними боєприпасами, по інших населених пунктах громади били артилерією, з танків і мінометів.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«На 132-й день війни російська армія бомбила з різних видів важкої зброї майже всі підконтрольні Україні населені пункти Дергачівщини. Окупанти випустили фосфорні снаряди по Руській Лозовій, обстрілювали з танків та мінометів Питомник, Нове, Дементіївку, Цупівку, Прудянку і Слатине», - повідомив Задоренко.

Читайте також: росіяни обстріляли Сумщину фосфорними та касетними снарядами

За його словами, вночі 6 липня один з районів м. Дергачі піддався масованому артобстрілу, у результаті чого кілька приватних будинків зазнали серйозних пошкоджень. Інформація про постраждалих чи загиблих за минулу добу не надходила.

«Попри значну активність ворога, Збройні сили України продовжують тримати оборону в районі Цупівки, Дементіївки, Питомника, періодично здійснюючи контратаки на російські позиції», - зазначив Задоренко.

Читайте також: російська авіація завдала удару фосфорними бомбами по Зміїному

Як повідомлялося, вся інфраструктура у фронтових селищах та селах Дергачівської громади зруйнована, а кількість пошкоджених будівель приватного сектору становить кілька тисяч. Деякі села (Дементіївка, Цупівка, Питомник) зруйновані повністю. російські війська досі контролюють Козачолопанський і Проходівський округи, більшу частину Токарівського старостату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-