Українські книги можуть з'явитися в усіх бібліотеках Відня

Українські книги можуть з'явитися в усіх бібліотеках Відня

Фото
Укрінформ
Міські бібліотечні установи столиці Австрії готові співпрацювати з українськими видавництвами та закуповувати їх продукцію.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив посол України в Австрії Василь Химинець.

«Продовжуємо роботу над розширенням мережі бібліотечних установ Австрії з метою їх долучення до проєкту «Українська книжкова поличка». Зустрівся з керівником мережі міських бібліотек Відня Бернгардом Пьоклем (Bernhard Pöckl)», – поінформував посол.

Під час зустрічі було обговорено стан реалізації в головній бібліотечній установі міста Відня ініційованого дружиною Президента України Оленою Зеленською проєкту «Українська книжкова поличка».

«З огляду на зростання кількості українських відвідувачів у бібліотеках австрійської столиці також ішлося про наповнення бібліотечних фондів у всіх 23-х міських бібліотеках літературою з України. Бернгард Пьокль повідомив, що міські бібліотечні установи австрійської столиці готові співпрацювати з українськими видавництвами та закуповувати їх продукцію», – повідомив Химинець.

Читайте також: У Відні для українських учнів створили курси математики та програмування

За його словами, керівництво бібліотеки також зацікавлене в реалізації спільних заходів за участю українських авторів, видавців, культурологів.

Під час зустрічі український посол також передав для подальшого наповнення «Української полички» дитячу літературу провідного українського видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Австрійська сторона також підтвердила, що українські громадяни з посвідкою тимчасового захисту можуть отримати бібліотечний квиток та відвідувати бібліотеки Відня безплатно.

Як повідомлялося, у залі прийому громадян консульського відділу Посольства України в Республіці Австрія віднедавна також функціонує «Книжкова поличка». Юні українці, які перебувають в Австрії, можуть взяти україномовну книгу, розвивальні книжечки та розмальовки.

Також усі охочі можуть долучитися до наповнення книжкової полички україномовними книгами, щоб мати змогу продовжувати читати рідною мовою.

Більшість книг та видань для Книжкової полички надані Посольству в рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу», яка започаткована Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України, міністерством культури й інформаційної політики та міністерством закордонних справ України.

Фото: Vasyl Khymynets / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-