У Гаазі концерт-мітинг на підтримку європейського майбутнього України зібрав тисячі людей

У Гаазі концерт-мітинг на підтримку європейського майбутнього України зібрав тисячі людей

Фото
Укрінформ
У Гаазі (Нідерланди) відбувся мітинг-концерт під гаслом Embrace Ukraine, під час якого українські артисти закликали європейську спільноту підтримати Україну та її прагнення стати частиною європейської сім’ї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у заході взяли участь близько 35 українських музикантів.

«Це було шість годин безперервної концертної програми, що наповнила позитивними емоціями, адже зараз усім дуже важко через той жах, який відбувається в нашій країні. Дуже важливо зараз тримати оптимізм. Декілька тисяч українців зібралися в суботу в центрі Гааги з українськими артистами, щоб підтримати один одного. А також закликали країни ЄС надати Україні статус кандидата», – зазначила в коментарі Укрінформу одна з організаторів заходу Анастасія Ваганова.

Вона також наголосила, що такий захід вже вдруге проходить в Нідерландах. Перший мітинг-концерт відбувся на центральній площі в Амстердамі. Вдруге концерт вирішили провести в нідерландській Гаазі.

«Чому Гаага, бо Гаага – юридична столиця світу, де ми сподіваємося побачити путіна. Всі українці чекають на правосуддя. І вже дуже хочуть замість мітингів організовувати святкування перемоги в Україні. Україна зараз бореться за свободу не тільки своєї землі, а й всієї Європи і це дуже важливо розуміти», – підкреслила вона.

Подія відбулась за підтримки Посольство України в Нідерландах. Особлива подяка за підтримку концерту висловлюється компанії JBL. Технічний партнер: компанія Agnum.

Нагадаємо, 18 червня у Гаазі проходив мітинг-концерт під гаслом Embrace Ukraine, покликаний об’єднати українську та нідерландську громади та дати місцевій спільноті можливість познайомитися з Україною через музику.

17 червня Європейська Комісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на своєму саміті 23-24 червня має розглянути це питання та винести свій вердикт. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ольга Мовчан, Святослав Фінак, Манзовітова Лера

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-