Акція за надання Україні кадидатства в ЄС відбулася в Мадриді

Акція за надання Україні кадидатства в ЄС відбулася в Мадриді

Фото
Укрінформ
На Площі Іспанії у Мадриді 19 червня відбулася акція на підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському союзі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців Юрій Чопик.

«Сьогодні українці в Мадриді разом з українцями в Європі заявили і підтримали тверду рішучість українського народу бути разом з ЄС і цивілізованим світом», – написав він.

За словами Чопика, отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС є важливим не тільки для безпеки України та її процвітання, а й для єдності Європи.  

Також, додав він, багато уваги приділялося саміту НАТО в Мадриді ї євроатлантичним прагненням України.

Нагадаємо, 17 червня Європейська Комісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на своєму саміті 23-24 червня має розглянути це питання та винести свій вердикт. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Юрій Чопик / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-