У Аланії відбудеться показ фільму «Маріуполіс»

У Аланії відбудеться показ фільму «Маріуполіс»

Укрінформ
У турецькій Аланії 20 червня відбудеться показ документального фільму «Маріуполіс» литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, вбитого російськими окупантами в Маріуполі цього року.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

Показ фільму відбудеться за ініціативи Посольства Литви в Туреччині, за підтримки Посольства Республіки Польща в Туреччині та Консульства України в Анталії.

Кінопоказ пройде за адресою: Şekerhane, Atatürk Blv. No:19, 07400 Alanya/Antalya. Вхід безплатний.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня показ документального фільму «Маріуполіс» відбувся в Анкарі.

Нагадаємо, Режисер Мантас Кведаравічюс перебував в окупованому Маріуполі та знімав фільм «Маріуполіс 2» про життя міста після нової воєнної агресії рф проти України 24 лютого та був вбитий російськими окупантами. Про загибель Мантаса Кведаравічюса стало відомо на початку квітня. Спочатку повідомлялося, що в його машину влучила ракета. Згодом з'явилась інформація, що його захопили та вбили російські військові.

На 75-му Каннському кінофестивалі журі в категорії L’Oeil d’Or присудило спецнагороду фільму "Маріуполіс 2" литовського режисера Мантаса Кведаравічюса. Картина «Маріуполіс 2» змонтована з матеріалу, який Кведаравічюс знімав перед загибеллю. Матеріал зберегла його наречена Ганна Білоброва - вона була разом з ним у Маріуполі. Білоброва змонтувала «Маріуполіс 2» разом із монтажером Дунею Сичовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-