В українській школі в Абу-Дабі відбулося свято останнього дзвоника

В українській школі в Абу-Дабі відбулося свято останнього дзвоника

Фото
Укрінформ
В українській школі вихідного дня «Дивосвіт» в Абу-Дабі (ОАЕ) відбулося свято останнього дзвоника – завершення чергового навчального року традиційно великою шкільною родиною відзначили учні, їхні батьки та вчителі.

Як передає Укрінформ, про це інформує видання «Емірати Сьогодні».

Святкова програма розпочалася з виконання Гімну України. Він лунав урочисто й зворушливо у виконанні учнів і батьків та в супроводі фортепіано, на якому акомпанував Абдалла Аль Атаб.

«Наша школа працює, наші серця з Україною, – зазначила в привітальній промові директорка «Дивосвіту» Тетяна Аль Атаб. – Дякую, що діти весь рік гарно вчились та дружили. Вітаємо всіх із завершенням навчального року! Відпускаємо вас на канікули, а у вересні зустрінемось знову.

Подяку за всебічну підтримку школи висловив виконавчий директор «Дивосвіту» Тауфік Аль Джунді. «Дякую кожному за внесок у роботу школи. Особлива вдячність учителям. Наступного року ми сподіваємось на нові зустрічі й досягнення. І віримо, що в Україні скоро все буде добре», – зазначив він.

Третій секретар Посольства України в ОАЕ Віталій Федянін у вітальному слові побажав дітям завжди прагнути до знань і зауважив, що перемога у будь-чому завжди за сильними: «Сильні – це ті, хто дружні та єдині; сильні – це ті, хто розумні; сильні – це українці. І коли ми це пам’ятатимемо, будемо завжди переможцями».

Читайте також: В ОАЕ українські діти поспілкувалися з боксером Олександром Усиком

Ігор Петренко у вітальному слові від імені батьків відзначив насичений цікавими зустрічами та подіями навчальний рік у школі «Дивосвіт». Він подякував учителям та підкреслив важливу роль родини в передачі наступним поколінням таких якостей, як любов до Батьківщини, до навчання тощо.

Своєю чергою, вчительки Марія Жук та Марія Макар привітали дітей та побажали цікавих і захопливих канікул, аби потім із новими силами та натхненням розпочати черговий навчальний рік.

Учні підсумували у віршах свої нові вміння та здобутки за цей навчальний рік. Міра розповіла вірші про школу та поезію «Як ти любиш Україну?». А потім усі разом подивилися відео, яке нагадало, чим упродовж цього року жили «дивосвітівці»: як навчалися та відзначали свята, як разом з українцями усього світу писали радіодиктант, як відпочивали та відкривали щось нове для себе – місця, краєвиди, людей.

На завершення офіційної частини програми усі учні «Дивосвіту» отримали грамоти за відповідальне ставлення до навчання та гарні результати. Крім того, Тетяна Аль Атаб вручила запрошення приєднатися до «дивосвітівської» шкільної родини новим діткам з української громади. Після цього учні школи всі разом дали останній дзвоник та подарували квіти своїм учителям.

Читайте також: Найбільша бібліотека Близького Сходу в Абу-Дабі отримала україномовні книги

Друга частина свята була присвячена цікавим місцям України. Учні підготували презентації маловідомих та захопливих фактів про ті місця, де вони народились та звідки родом їхні батьки.

Чимало пізнавального й нового почули присутні про Харків (від Дмитра Петренка та Анджеліни Євсюкової та її мами Маріани); про Київ (Меланія Гапула, Аліна Федяніна, Анна Мала), Чортків (Анна та Максим Малі), Карпати (Абдалла Аль Атаб), Луганщину (Дмитро Федянін), міста Авдіївка (Анжеліка та її мама Оксана) та Тульчин (Міра та її мама Людмила). Презентації були щедро доповнені яскравими фото, завдяки чому гості свята могли зробити своєрідну віртуальну мандрівку цими краями.

Потім діти й дорослі співали разом «Ой у лузі червона калина» та інші українські пісні, акомпанував на фортепіано Моан Аль Джунді.

А на десерт усі смакували святковим тортом.

Нагадаємо, видатний український футболіст Сергій Ребров, чинний головний тренер еміратського футбольного клубу «Аль-Айн», зустрівся з учнями українських шкіл «Дивосвіт» (Абу-Дабі) та «Софія» (Дубай).

Фото: Олександр Малий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-