У Празі відбудеться виставка про 100 днів війни росії проти України

У Празі відбудеться виставка про 100 днів війни росії проти України

Укрінформ
У центрі Праги, на Староміські площі біля намету Празького Майдану відбудеться виставка 100 Days Of Russian WoARld зі світлинами фотографів, що ілюструють війну росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Відкриття відбудеться 5 червня. Ознайомитися зі світлинами можна буде з 14.00 до 17.00.

Виставку підготував благодійний фонд «Дій за Україну!» (actforukraine.org.ua) з Києва у співпраці з Посольством України в Чехії. Роботи дев’яти українських фотографів розповідають історію стоденного українського спротиву повномасштабній російській агресії.

«Ми хочемо показати всьому світу злочини, які Росія чинить в Україні за підтримки 2/3 свого населення, а також героїчний спротив українців, які захищають демократичні європейські цінності та власну свободу», – зазначає Яніна Басиста, директор Фонду.

Виставка проходить за підтримки Міністерства закордонних справ України, Комітету Верховної Ради України з гуманітарної та інформаційної політики, Асоціації міст України.

Нагадаємо, у Празі відбувся парад вишиванок, в якому взяли участь тисячі українців, вдячних Чехії за гостинність та допомогу. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-