У Нью-Йорку відбувся мітинг проти блокування росією українських портів

У Нью-Йорку відбувся мітинг проти блокування росією українських портів

Фото
Укрінформ
Українці провели на Таймс Сквер у Нью-Йорку маніфестацію проти спроб росії у війні з Україною спричинити глобальний голод шляхом блокування окупантами експорту українського врожаю зернових, що відіграє ключову роль на світовому продовольчому ринку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Нью-Йорку.

Під час акції, до якої долучились працівники Генконсульства, лунали заклики до лідерів світових держав посилити тиск, у т.ч. санкційний на РФ задля розблокування українських портів, негайного припинення агресії й крадіжок загарбниками українського зерна та спланованого знищення сільського господарства України.

«Окремо наголошувалось на неприпустимості цинічних закидів кремлівського режиму про обмін розблокування українських портів на послаблення санкційних режимів, а також на ганебності думок про «замирення агресора» за рахунок поступок щодо територіальної цілісності України», – йдеться в повідомленні.

Учасники маніфестації скандували: «Якнайскоріше надайте Україні життєво необхідну зброю – це єдиний чесний спосіб припинити війну й усі породжені нею проблеми».

Нагадаємо, раніше в травні у Нью-Йорку українська громада провела уїк-енд, насичений українськими державними кольорами, барвистим національним вбранням, музикою, сувенірами та смачними стравами, щедрий на численні заходи, до яких приєдналося Генконсульство України.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-