В Анкарі провели майстер-клас з відтворення української символіки на текстилі

В Анкарі провели майстер-клас з відтворення української символіки на текстилі

Фото
Укрінформ
В Анкарі відбувся майстер-клас з нанесення зображень на текстильні вироби - відтворювали українську символіку у різних стилях.

Про це Укрінформу розповіла організаторка майстер-класу художниця Анна Полат.

«Зараз, коли багато українці вимушено перебувають за кордоном, зокрема в Туреччині, разом з діаспорянами докладають усіх можливих зусиль з підтримки України та ЗСУ, тому й потреба у використанні українські символіки у повсякденному житті постійно зростає. Ми бачимо по всьому світу безліч таких ініціатив. Ми ж вирішили зайнятися текстилем і наносити зображення на сорочки, футболки, екосумки. Надихає як сам процес, так і його результат, адже кожен учасник після майстер-класу має готовий виріб, створений за власним ескізом та вподобаннями», - розповіла Анна Полат.

За її словами, тематика зображень на текстильних виробах дуже різноманітна - від традиційних та абстрактних малюнків до креативних задумів.

«Виріб створений власноруч має особливу енергетику та свій символізм. Таке заняття годиться як для дітей, так і для дорослих. Воно безперечно має ще одну важливу місію - це своєрідна художня психотерапія. Коли ми всі цілодобово прикуті до мобільних телефонів, безупинно читаємо новини з України, вболіваємо за долі захисників та цивільного населення, наші майстер-класи - це можливість «перезавантажитися» з користю, зосередитися на творчості в думках про Україну», - сказала художниця.

Анна Полат нагадала, що на базі Українські спілки в Анкарі вже відбувалися майстер-класи з виготовлення символічних жовто-блакитних брошок, розписування пряників до Великодня та Дня вишиванки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-