На Кіпрі українські волонтери провели фестиваль «Мистецтво заради миру»

На Кіпрі українські волонтери провели фестиваль «Мистецтво заради миру»

Фото, відео
Укрінформ
Українські волонтери за підтримки Посольства України в Республіці Кіпр провели на набережній Молос у місті Лімасол фестиваль «Мистецтво заради миру» – Peace Festival.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, у ході цього культурного проєкту було організовано благодійний ярмарок, творчі майстерні для дітей і дорослих, концерт української сучасної музики, фешн-перформанс від українського дизайнера Nadya Dzyak та багато іншого.

«Участь у заході взяв Посол України Руслан Німчинський, який під час виступу на фестивалі подякувати високопосадовцям та небайдужим громадянам Республіки Кіпр за підтримку українців у цей нелегкий час, висловив щиру вдячність та вручив подяки від Посольства українським волонтерам, які 24/7 допомагають українцям адаптуватися до життя на острові, а також організаторам фестивалю, які популяризують українську культуру, мистецтво та традиції у Європі», – поінформували у диппредставництві.

Читайте також: У Пафосі на Кіпрі провели першу спільну молитву української громади

Захід завершився показами українських фільмів учасників та переможців знакових Міжнародних кінофестивалів, які відбулися просто неба.

Нагадаємо, у квітні українська громада вшановувала у кількох містах Кіпру пам'ять жорстоко вбитих та закатованих до смерті російськими військами мирних жителів Бучі, Ірпеня та інших колись квітучих міст і селищ Києва.

Як повідомлялося, 24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine to the Republic of Cyprus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-