Українці провели низку протестних акцій у Барселоні

Українці провели низку протестних акцій у Барселоні

Фото
Укрінформ
У Барселоні (Іспанія) українці та громадяни інших країн провели низку акцій на підтримку України та проти війни росії: «Парад жахів» та «Перемогли нацизм – переможемо рашизм».

Про це Укрінформу повідомив один з учасників заходів, який полишив Україну через воєнну агресію рф.

Акція «Парад жахів» відбулася ввечері 9 травня. Її учасники з прапорами України, Грузії та Іспанії йшли від площі Каталонії до площі Сант-Жауме, де і відбулося основне дійство.

Акцію «Перемогли нацизм – переможемо рашизм» провели ввечері 8 травня з нагоди Дня пам'яті та примирення. Маніфестація була присвячена перемозі над нацизмом і боротьбі України проти рф.

Кілька сотень людей пройшли від площі Каталонії до площі Сант-Жауме, вигукуючи гасла «Слава Україні – героям слава», «Україна понад усе – смерть ворогам», «Слава ЗСУ», також активісти посилали у відомому напрямку російський корабель.

Нагадаємо, в іспанському місті Малага вшанували народ України та вручили відзнаку українському консулу.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ігор Євпак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-