У Торонто відкрили виставку «Об’єднані за Україну»

У Торонто відкрили виставку «Об’єднані за Україну»

Фото
Укрінформ
У День європейської єдності у мерії Торонто (Канада) відкрилася фотовиставка «Об'єднані за Україну», ініційована естонськими друзями України та Радою Центральної та Східної Європи у Канаді.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Торонто.

У своїх виступах посли Литви та Естонії, генеральних консулів України, Польщі та інших почесних гостей наголосили на необхідності консолідації міжнародної підтримки навколо України, яка нині бореться за те, щоб свободи та демократія перемогли у всьому світі.

Читайте також: Підтримати Україну вийшли студенти у Торонто

"Сама експозиція підкреслює тривалість війни, розв'язаної Росією. На ній представлені як сьогоднішні кадри війни, що зображені через об'єктиви провідних українських фотожурналістів, так і ті, що були зняті у 2014 році. Тоді Сергій Лойко був єдиним іноземним кореспондентом, який провів чотири дні в бою за Донецький аеропорт, документуючи правду про один із найкровопролитніших і найважчих боїв під час російського вторгнення в Україну у 2014 році. Сам громадянин Росії, який працював репортером в Associated Press і висвітлював збройні конфлікти та революції по всьому світу, у віці 69 років, хворий на рак, він, як і раніше, бореться за вільний світ і є частиною територіальної оборони України", – йдеться в дописі.

Зауважується, що експозиція організована Радою Центральної та Східної Європи у Канаді та Центральною радою Естонії у Канаді у партнерстві з Міжнародним фестивалем сучасної фотографії Odesa Photo Days Festival, @Estonian Museum Canada/VEMU (Торонто), Cotton Factory (Гамільтон), OKAPI Gallery (Естонія) та Канадською асоціацією російських журналістів буде доступна для публічного перегляду до 13 травня.

Нагадаємо, у Торонто завдяки волонтерам Конгресу українців Канади відкрили центр допомоги для українців, які змушені були полишити Батьківщину внаслідок воєнної агресії рф.

Фото: Consulate General of Ukraine in Toronto / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-