У Польщі повели благодійну кулінарну акцію на підтримку України

У Польщі повели благодійну кулінарну акцію на підтримку України

Фото
Укрінформ
На центральній Ринковій площі міста Тарнув (Малопольське воєводство, Польща) відбулася дводенна, масштабна, благодійна акція на підтримку України «Допомагаємо!», організована у формі кулінарного ярмарку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

Зауважується, що захід відбувся під егідою, а також за особистої участі відомого польського журналіста, письменника, кулінарного критика та мандрівника Роберта Макловіча.

«Мешканці та гості міста мали можливість протягом двох днів не тільки висловити свою солідарність з Народом України, але й ближче познайомитись зі стравами української кухні, приготованими, як професійними кухарями, так і українцями, що знайшли прихисток від жахіть війни у Тарнуві, а також послухати виступи професійних й аматорських творчих колективів обох країн. Для дітей були організовані різноманітні конкурси та розваги», – повідомили у ГКУ.

Роберт Макловіч спільно з відомим шеф-кухарем Міколаєм Реєм провели презентації та майстер-класи приготування типових українських страв й поділились своїми знаннями щодо симбіозу кулінарних традицій двох братніх народів.

Крім того, відбувся збір коштів для родин українських героїв – воїнів Збройних Сил України.

Під час урочистої частини заходу Генеральний консул України в Кракові В'ячеслав Войнаровський виступив з промовою до організаторів і учасників акції, а також від імені мера Сергія Надала вручив президенту Тарнова нагородний знак міського голови Тернополя, за вагомий особистий внесок у справу організації збірки й доставки гуманітарної допомоги в Україну.

У суботу ввечері під час виконання Державного Гімну України в нічне небо піднялись жовто-блакитні кульки з вогниками, як символ віри у перемогу України та мир в Європі й світі.

Недільного ранку Роберт Макловіч, Роман Цепеля, Вячеслав Войнаровський і Бартломей Бабуська запросили 1000 містян, представників української спільноти та гостей Тарнова, які прибули з різних куточків Польщі на інтеграційний сніданок.

Акція була ініційована й організована Почесним консулом України в Тарнові Бартломеєм Бабуською і президентом Тарнова Романом Цепелею, за підтримки Посольства України в Республіці Польща й Генерального консульства України в Кракові, у взаємодії з Українсько-Польським інститутом допомоги і розвитку та найбільшим міським торговельним центром «Gemini Park» й сприяння низки відомих польських й українських брендів, товаровиробників і рестораторів, зокрема «Sokolow», «Roleski», «Ресторан Бачевських», «П’яна вишня» та ін.

Нагадаємо, станом на початок травня в Польщі перебуває до 1,8 млн утікачів від повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України 24 лютого.

Фото: Генеральне консульство України в Кракові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-