Посольство та британські благодійники відправляють на схід України 500 тис. продуктових наборів

Посольство та британські благодійники відправляють на схід України 500 тис. продуктових наборів

Фото
Укрінформ
Посольство України у Великій Британії у співпраці з благодійним фондом Mail Force та Конфедерацією британської промисловості (СВІ) розпочало відправку до України 500 тис. продуктових наборів.

Як передає Укрінформ, про це диппредставництво повідомило у Фейсбуці.

«Протягом трьох тижнів ми відправимо 4 000 тонн їжі. Відвантаження відбуватимуться щодня 8 вантажівками. Продукти будуть доставлені у східні області України, в яких дії окупантів призводять до гуманітарної катастрофи», - йдеться у дописі.

Кожна коробка має вагу 8 кг, містить 14 продуктів, які підібрано таким чином, щоб їх вистачило на тиждень проживання та не було потреби зберігати у холодильнику.

Українські дипломати поінформували, що на продуктові коробки планується витратити до £8 мільйонів, половину з яких посольство зібрало через власну платформу withukraine.org, а інша половина фінансується читачами Daily Mail.

Нагадаємо, Велика Британія виділила Україні 400 млн фунтів стерлінгів допомоги, а також надасть 220 млн фунтів для гуманітарних потреб країнам, які приймають українських біженців.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател разом з послом України Вадимом Пристайком та його дружиною відвідали в Лондоні Український соціальний клуб.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Embassy of Ukraine to the UK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-