Перша леді Туреччини запросила українських дітей-біженців на традиційний іфтар

Перша леді Туреччини запросила українських дітей-біженців на традиційний іфтар

Укрінформ
В Анкарі, за організації та на запрошення першої леді Туреччини, відбувся іфтар - традиційне розговіння під час місяця Рамадана, участь в якому взяли маленькі українці та кримські татари, які стали біженцями в результаті розпочатої росією війни проти України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Ні мова, ні релігія, ні раса не можуть бути причиною привілеїв чи дискримінації серед людей… Наша рука дружби простягнута до всіх країн, до всіх людей, до всіх жінок і дітей… Хоча ми намагаємося залікувати рани війн, які вже тривають у нашій географії, війна в Україні глибоко потрясла нас. Кожна війна, що спалахнула, кожна випущена куля пронизує ті поняття, які ми називаємо цінностями людства», - сказала Еміне Ердоган.

Перша леді Туреччини зазначила, що після початку війни в країну було евакуйовано та знайшли прихисток майже 800 українських дітей-сиріт.

«Нам потрібен світ, де проблеми між країнами можна вирішувати за допомогою дипломатії і де гуманітарний діалог є єдиним рішенням, до якого слід вдатися. Перш за все, нам потрібна атмосфера миру, де діти відчувають себе в безпеці і не турбуються про майбутнє», - сказала дружина Президента Туреччини.

Участь в іфтарі за участю українських дітей-біженців взяла дружина Посла України в Туреччині Катерина Боднар, перед присутніми виступила співачка Джамала.

Як раніше Катерина Боднар розповіла в інтерв’ю Укрінформу, діти-сироти з українських дитячих будинків, яких було евакуйовано в Туреччину, приїхали з із дитячих будинків Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-