Апостольський нунцій у Греції помолився з громадою УГКЦ в Афінах

Апостольський нунцій у Греції помолився з громадою УГКЦ в Афінах

Фото
Укрінформ
Апостольський нунцій у Греції архиєпископ Савіо Хон Тай-Фай завітав до української церковної спільноти Святого Миколая УГКЦ на запрошення екзарха для католиків східного обряду владики Мануїла Ніна та душпастиря для українців греко-католиків в Греції о. Ігоря Посоленика.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Божественну Літургію очолив правлячий екзарх Мануїл у співслужінні з апостольським нунцієм, о. Ігорем та апостольським адміністратором Вірменської Церкви в Греції о. Йосифом, який завітав на богослужіння зі своїми парафіянами.

Нунцій розповів, що нещодавно на Генеральній аудієнції Папа Римського продемонстрував людям українській прапор, надісланий з Бучі, де відбулися жахливі вбивства та акти насильства. Цей прапор відображає кров, смерть і страждання українського народу, які пробуджують наші почуття солідарності. Коли Папа молився з людьми, він був оточений українськими дітьми.

Читайте також: З Афін до України відправили 250 тонн гумдопомоги

«Сьогодні разом зі Святішим Отцем ми молимося до Бога за український народ, який показав героїзм всьому світу: мир, мир, мир, ніякої війни, ніякого вбивства, ніякого вторгнення!», – сказав він.

Отець Ігор подякував апостольському нунцію, о. Йосифу та владиці Мануїлу за підтримку українців і України, а також за спільну молитву. На завершення священник від імені всієї української спільноти подарував апостольському нунцію та о. Йосифу копію ікони Богородиці «Джерело Милосердя».

Також ввечері громада УГКЦ долучилася до Хресної дороги Афінами, яку провадили єпископи та священники Римо-Католицької Церкви на чолі з апостольським нунцієм.

Участь у Хресній дорозі взяли о. Ігор Посоленик та о. Роман Скрипнюк разом із сестрами ЧСВВ Христофорою Тернинко та Христиною Виксюк, а також вірні парафії. Українці підготували четверту стацію Хресної дороги, над якою роздумували всі присутні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-