У Таллінні жінки провели протест проти зґвалтувань українок російськими окупантами

У Таллінні жінки провели протест проти зґвалтувань українок російськими окупантами

Фото
Укрінформ
У столиці Естонії 13 квітня близько 20 жінок зібралися перед посольством росії, щоб привернути увагу до насильства російських солдатів щодо українських жінок і дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання ERR.ee.

Організатори акції протесту хотіли донести, що російські солдати ґвалтують і вбивають безневинних жінок і дітей в Україні. Люди, які підтримують цю війну, тим самим підтримують військові злочини, зухвалі звірства і самі є учасниками цих актів.

За словами активістів, це послання прихильникам путінського режиму не лише у Росії та Естонії, а й у всьому світі.

Зауважується, що подібні акції в Таллінні відбуваються третій день поспіль.

Так, у понеділок десятки антивоєнних демонстрантів провели демонстрацію біля посольства Німеччини. Акція, в якій йшлося про жертв війни в українському місті Буча, була покликана вплинути на Німеччину та інші європейські країни, щоб вони вжили жорсткіші заходи проти росії.

У вівторок понад 10 антивоєнних демонстрантів зібралася біля посольства Угорщини в Таллінні, одягнувши протигази та стоячи мовчки, щоб висловити протест проти плану Угорщини купувати газ у росії, тим самим фінансуючи військову машину рф і її наступ на Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, росіяни вдарили двома ракетами, у наслідок чого загинули понад 50 людей, більше ніж 100 отримали поранення.

Фото: Priit Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-