У Детройті провели благодійний концерт на підтримку України

У Детройті провели благодійний концерт на підтримку України

Фото
Укрінформ
Благодійний концерт «Збережемо голос України», що відбувся у Детройті (США), зібрав понад $50 000 допомогу Україні, яка відбиває воєнний напад рф.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська капела бандуристів ім. Тараса Шевченка у Північній Америці (Ukrainian Bandurist Chorus (UBC).

«Понад 800 людей зібралися, щоб почути, як Українська капела бандуристів у Північній Америці, скрипалька Соломія Сорока та піаніст Ярослав Гнізділов виконали низку традиційних і сучасних творів, що ілюструють багатовікову боротьбу українців за свободу», – йдеться в дописі.

Зауважується, що серед VIP-персон були почесний консул Польщі в Детройті Річард Валавендер, який розповів глядачам про те, як польський народ підтримує переміщених осіб з України.

Виручка від концерту буде спрямована «Разом для України» та Українській національній жіночій лізі Америки – некомерційним організаціям, які мають багату історію надання гуманітарної допомоги Україні.

UBC висловила вдячність за можливість співпраці з Українсько-американським кризовим комітетом Мічигана та Наталією Куян Джентрі в організації концерту.

Крім того, капела подякувала Наталії та Тані Смик за спільне проведення вечора, всім донорам, які зробили свій внесок у досягнення нашої мети, а також – Стенлі Шелтону з компанії J&S Portrait America Photography за щедру пожертву свого часу для зйомки заходу.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди за визначні заслуги у підтримці та поширенні українського бандурного мистецтва в діаспорі Олегу Махлаю та Анатолію Мургу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ukrainian Bandurist Chorus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-