Для евакуйованих до Японії уклали японсько-український словник

Для евакуйованих до Японії уклали японсько-український словник

Укрінформ
Японська некомерційна організація, що займається питаннями освіти дітей, склала японсько-український словник для допомоги евакуйованим до Японії українцям, розробкою якого керувала українка, що мешкає в Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила всесвітня служба японської громадської медіаорганізації NHK - NHK World-Japan

Japan Overseas Educational Services опублікувала словник для початківців на своєму сайті, в день, коли евакуйовані українці прибули до Японії на урядовому літаку.

У словнику, зокрема, є шкільні терміни, які будуть використовуватися дітьми, наприклад, «класна кімната» та «тренажерний зал». Словник також містить переклад англійською мовою.

Читайте також: У Японії презентували видання української казки «Котигорошко» японською мовою

Організація працювала над словником із кінця березня. Керувала його розробкою Феськова Світлана, українка, що мешкає в Японії.

За її словами, деякі евакуйовані можуть приїхати без підготовки чи знань про Японію, оскільки вони ніколи не планували залишати Україну. Феськова висловила сподівання на те, що словник допоможе переселенцям у вивченні японської мови, щоб вони мали принаймні базовий доступ до інформації про школи та лікарні.

Нагадаємо, у березні у Токіо відбувся мітинг на підтримку України, у якому взяли участь українці, росіяни та японці. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-