З Туреччини до України відправили вже майже сотню вантажівок гумдопомоги - посол

З Туреччини до України відправили вже майже сотню вантажівок гумдопомоги - посол

Укрінформ
Від початку широкомасштабної збройної агресії росії проти України з Туреччини було відправлено майже 100 вантажівок гуманітарної допомоги, зібраної українською громадою, громадянами Туреччини та інших країн, дипломатами, представниками українського та турецького бізнесу, наданої турецьким урядом. 

Про це в коментарі Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Продовжуємо активно працювати та всіляко допомагати у питаннях гуманітарної безпеки України. За короткий час силами Посольства України в Туреччині разом з українською громадою та турецькою стороною вдалося зібрати та відправити до України майже 100 фур з гуманітарною допомогою», - повідомив Василь Боднар.

Посол зазначив, що зібрана гуманітарна допомога була розподілена та доставлена до місць призначення в різні області України. 

«В першу чергу це продовольство, намети з необхідними умовами, предмети особистої гігієни, тощо. Доставлено також значну кількість медичних препаратів та відповідне медичне обладнання», - уточнив дипломат.

Також в Україні вже розгорнуті відповідні місії Директорату з надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD) та Червоного Півмісяця, які активно надають допомогу громадянам.

«Окрім зазначеної допомоги вдалося зібрати значну фінансову допомогу. Посольство висловлює вдячність представникам турецького бізнесу та звичайним громадян, які не залишилися осторонь, та продовжують долучатися до кампанії зі збору коштів на потреби України. Як кажуть в Туреччині, не обов’язково говорити однією мовою, щоб порозумітися, достатньо сповідувати єдині цінності. Це саме ті цінності, які наразі захищає України», - наголосив Василь Боднар.

Робота зі збору гуманітарної допомоги триває. Координацію здійснюють посольство України в Анкарі, генконсульство України в Стамбулі, консульство України в Анталії. Детальна інформація на сторінці посольства у Фейсбуці. Також посольством відкрито банківський спецрахунок для перерахування фінансової допомоги.

Фото: Генконсульство України в Анкарі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-