Українські лікарі та медпрацівники отримали можливість практикувати в Італії

Українські лікарі та медпрацівники отримали можливість практикувати в Італії

Укрінформ
Українські лікарі та медичні працівники отримали можливість тимчасово практикувати в Італії з 22 березня 2022 року до 4 березня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила журналістка україномовного італійського видання «Українська газета» Маріанна Сороневич (Marianna Soronevych).

Вона посилається на статтю 34 указу ‘Misure urgenti’, що передбачає для України визнання професійної кваліфікації медиків України. Відповідний указ уже опубліковано в «Gazzetta Ufficiale» 21 березня 2022 року.

За словами Сороневич, українським біженцям дозволено тимчасово практикувати професію лікаря, медика, та соціально-медичного, за умови що вони проживали в Україні до 24 лютого 2022.

«Медики можуть бути зайняті у державних або приватних закладах охорони здоров’я Італії, згідно з кваліфікацією, отриманої за кордоном, що регулюється директивами ЄС.

Зацікавлені медичні заклади можуть брати на роботу українських фахівців, які мають європейський паспорт кваліфікації для біженців (Passaporto europeo delle qualifiche per i rifugiati) за контрактом на визначений термін», – написала вона.

Тобто, додала журналістка, українські медики зможуть працювати на основі своїх дипломів, без необхідності додаткової здачі іспитав, чи нострифікації диплома.

Нагадаємо, Генеральне консульство України в Мілані (Італія) повідомило про відкриття у ГКУ спеціального рахунку для збору коштів на підтримку України, яка бореться з вторгненням рф.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-