У Лісабоні запрацював центр для українців, що вимушено полишили батьківщину

У Лісабоні запрацював центр для українців, що вимушено полишили батьківщину

Укрінформ
У Лісабоні на базі суботньої школи «Дивосвіт» при Спілці українців у Португалії створили ресурсний центр для потреб українських громадян, що вимушено полишили України у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Уже працює. Минулої суботи вже прийняли 80 нових дітей. Позитивно, що цей центр має підтримку з боку місцевої влади, зокрема муніципалітету Лісабона», – сказав він.

Читайте також: У Португалії діаспора попередила новоприбулих до ЄС українців про проросійські спільноти

За словами Садохи, при центрі відкрито кабінет медичних консультацій, також там працюють україномовні психологи, а адвокати безкоштовно надають у центрі юридичну допомогу та допомагають з оформленням документів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого щонайменше 10 мільйонів українців були змушені залишити свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-