Українці записали ролик з подякою для поляків за підтримку України

Українці записали ролик з подякою для поляків за підтримку України

Відео
Укрінформ
Українці записали відеоролик польською мовою, в якому висловили подяку Польщі та полякам за те, що масово прийняли у своїх домах українців, які рятуються від війни, яку росія веде проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

«Тисячі наших людей втратили свої домівки, мільйони дітей і жінок змушені були залишити свою країну. Вони не мали куди йти і тоді для нас відкрили своє серце поляки. Мільйони поляків простягнули нам руку допомоги, вони дали нам їсти, теплі речі та дах над головою, прийняли нас у своїй країні, дозволили себе почувати як вдома», - йдеться у відеоролику.

Як зазначається у ньому, опіка поляків «дала можливість українським дітям посміхатися, а мамам почуватися у безпеці».

Автором відеоролику є Станіслав Матієвський, а озвучила його 6-річна Меланія Музичко – донька українського дипломата у Варшаві Максима Музичка.

Нагадаємо, станом на 21 березня до Польщі з 24 лютого прибуло понад 2,1 млн українців, які рятуються від війни, яку росія розв'язала в Україні. Загалом до європейських країн через напад рф були змушені виїхати понад три мільйони українців.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-