У столиці Азербайджану відбувся український благодійний літературний вечір

У столиці Азербайджану відбувся український благодійний літературний вечір

Фото
Укрінформ
У Баку відбувся Український благодійний літературний вечір, завдяки якому вдалося зібрати для допомоги українцям майже тисячу азербайджанських манатів.

Як передає Укрінформ, це у Фейсбуці повідомила кураторка українсько-тюркських проєктів Марина Гончарук.

«Окрім того, гості заходу дізналися більше про видатних українських перекладачів і дослідників азербайджанської літератури (серед яких Микола Мірошниченко, Павло Мовчан, Валерій Марченко, Микола Гулак, Лев Лопатинський, Олександр Навроцький. Розповіла і про нашого письменника азербайджанського походження Григорія Гусейнова)», – йдеться в дописі.

Гончарук подякувала Lidiya Aliyeva-Shestak за те, що вона об’єднує людей в ім‘я допомоги українцям, адже разом можна зробити більше.

«Сьогодні я дуже пишаюсь кожним українцем і українкою, які в міру своїх можливостей роблять щось для нашої Батьківщини», – додала кураторка.

Нагадаємо, у грудні 2021 року у Національній бібліотеці ім.М.Ахундова в Азербайджані відбулася презентація всесвітньо відомого твору видатної української поетеси Лесі Українки – «Лісова пісня», який переклав на азербайджанську мову Азербайджанський державний центр перекладу.

Фото: Марина Гончарук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-