МІОК поширив відкритий лист до української спільноти за кордоном

МІОК поширив відкритий лист до української спільноти за кордоном

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК) поширив відкритий лист до української спільноти за кордоном, у якому висловив діаспорі свою подяку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МІОК.

У листі йдеться, що у життя українців прийшла війна. Вона увірвалася в кожен дім, залетіла до кожної родини, принесла ріки крові, сліз і страждання.

«У цій страшній новій реальності ми не залишилися самі. Ми маємо вас, наших братів і сестер у кожному куточку світу, таких рідних і таких надійних. На відстані простягнутої руки, на відстані плеча, яке дає нам силу і зміцнює віру в перемогу», – наголосили у МІОК.

Інститут подякував усім, хто згуртувався навколо української нації в один міцний кулак: Президентові й уряду України, героїчній Армії – відважним кіборгам, волонтерам, лікарям тощо. Зокрема й бабусям, які випікають хліб для українських воїнів.

Читайте також: СКУ закликав усі підкорені Путіним народи піднятися і повалити його режим

«А сьогодні ми особливо дякуємо саме вам, дорогі українці світу! За надзусилля, за впертість, за втому і недоспані ночі, за азарт і злість, за велику любов до кожного клаптика нашої землі, за тонни гуманітарної допомоги, за величезну фінансову підтримку, за кожен шолом і бронежилет, за ліки, за всі мітинги й акції! За ВСЕ!!! І ми робимо і зробимо все можливе, аби про це знала хай і зранена, але нескорена та безмежно сильна Україна! Не для красного слівця, а для відчуття отого самого плеча рідної душі, яка завжди з нами. Пишіть нам. І звістка від вас полетить Україною!», – йдеться у листі.  

У МІОК нагадали, що Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» заснований 1992 року.

МІОК працює для розбудови та зміцнення взаємодії між Україною та її діаспорою у сфері освіти, культури, для поширення знань про світове українство, досліджує міграційні процеси, створює інноваційний інтелектуальний продукт для вивчення та популяризації української мови у світі.

Партнерами МІОКу є Світовий конґрес українців, Світова федерація українських жіночих організацій, численні українські громади за кордоном, а також відомства державної влади, Церква, освітні та наукові інституції, медії та ін.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: miok.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-