Діаспора відправила з Румунії до України нові гуманітарні конвої

Діаспора відправила з Румунії до України нові гуманітарні конвої

Фото
Укрінформ
Філії Союзу українців Румунії (СУР) в Марамуреському, Сату-Марському та Сучавському повітах відправили в Україну п’ять гуманітарних конвоїв, що складалися з 36 вантажівок.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

За повідомленням, допомога була доставлена до Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей, звідки була перерозподілена біженцям з Центральної та Східної України, а також відправлена у міста, які перебувають під обстрілами російських військ.

«Загалом в Україну вже було відправлено понад 700 тонн продуктів першої необхідності, зібраних у приміщення Союзу українців Румунії. Уся гуманітарна допомога була перевезена на вантажівках членів СУР або волонтерів чи донорів і передана представникам української місцевої влади на пунктах пропуску румунсько-українського кордону Сірет-Порубне, Сігету-Мармацієй-Солотвино, Халмеу-Дякове», – йдеться в дописі.

Зауважується, що водночас представники СУР перебувають на пунктах пропуску, розташованих на кордоні з Україною і надають всю необхідну підтримку в ці непрості дні. Їх можна впізнати за бейджами з надписом та логотипом СУР.

СУР подякував усім суб’єктам підприємницької діяльності, неурядовим організаціям і волонтерам, які долучилися та зробили свій внесок в успішну доставку п’ятьох гуманітарних вантажів для біженців, які перебувають як на румунсько-українському кордоні, так і в західних областях України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в березні румунсько-український кордон перетнули ще дві – четверта та п’ята – автоколони з гуманітарною допомогою, зібраною Союзом українців Румунії.

Нагадаємо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-