Учасники мітингу в Анкарі опустилися на коліна, аби подякувати захисникам України та закликали не купувати російське

Учасники мітингу в Анкарі опустилися на коліна, аби подякувати захисникам України та закликали не купувати російське

Укрінформ
В Анкарі відбувся мітинг на підтримку України та проти війни, розв’язаної Росіє проти України. Українці, кримські татари, турки, грузини та представники інших національностей вийшли на центральну площу турецької столиці - Улус, аби висловити рішучий протест проти агресії Росії, дій Путіна та російських військ на території України.

Присутні подякували Українським воїнам, які боронять землю України, опустившись на коліна, та скандували «Слава ЗСУ», повідомляє власкор Укрінформу.

«Сьогодні весь Український народ став на захист свої країни, її території. Авіаудари та атаки здійснюються на цивільні об’єкти, цивільне населення та атомні електростанції. Країна-агресор без сорому спростовує це. Путін на телебаченні заявляє, що він відкритий до діалогу, хоче перемовин, але єдиною мовою є прийняття всіх вимог, які вони висувають. У нього таке розуміння поняття «переговорів» та «діалогу». Він справжній диктатор, біля нього менший диктатор - Лукашенко. Обидва - нащадки Гітлера. Лукашенко каже, що не дозволяє використовувати РФ свою територію для атак на Україну, в той час як удари наносяться з території Білорусі», - сказав Голова Товариства культури та взаємодопомоги кримських татар у Туреччині Мукремін Шахін.

Очільник кримськотатрського товариства висловив впевненість у тому, що Україна переможе, а диктаторському режиму Путіна прийде кінець.

Посол України в Туреччині подякував громадянам Туреччини за допомогу від пересічних громадян Туреччини громадянам України, які опинилися у скруті через війну, розв’язану Росією проти України.

«В Україні вирішується доля світу. Україна бореться, Україна спроможна себе захищати і ми будемо продовжувати боротьбу до перемоги. Для нас надзвичайно важливо, щоб світ розумів правду. Розумів те, що відбуваються вбивства, знищення, захоплення чужих територій… Ворог несе втрати і це продовжуватиметься, допоки він не піде з нашої землі. Ми мирні люди. Ми готові вести переговори, але ми ніколи не погодимося на обмеження своїх свобод і прав. Всі території мають бути повернуті - схід і Крим мають повернутися до України. Ми не можемо допустити пригнічення кримських татар в Криму, ув’язнення і переслідування кожного, хто висловлює іншу думку, ніж росіяни», - сказав Василь Боднар.

Голова Української спілки в Анкарі Юлія Білецька розповіла про результати російської агресії проти України та закликала громадян долучитися до санкцій, які були запроваджені щодо Росії іншими країнами.

«Не співпрацюйте з російськими компаніями, не підтримуйте цей кривавий режим. Не піддавайтеся впливу пропаганди російських ЗМІ, не користуйтеся російськими інтернет-сервісами, не купуйте російські товари. Пам’ятайте, що кожен долар, який ви заплатите, піде на зброю, що використовується для вбивства невинних українців. Не підтримуйте кривавий режим Путіна», - закликала Юлія Білецька.

Як повідомляв Укрінформ, акції протесту проходять по всьому світі. У Туреччину українці збираються як у найбільших містах - Стамбулі, Анкарі, Анталії, Ізмірі, Адані, Самсуні та інших, так і в найменших, аби підтримати Україну та українців, висловити свій протест проти російської агресії.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-