Українська школа в ОАЕ започаткувала ініціативу з допомоги дітям України

Українська школа в ОАЕ започаткувала ініціативу з допомоги дітям України

Укрінформ
Українська школа в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) «Софія» започатковує ініціативу – допомагати дітям України, які зараз позбавлені можливості навчатися, втратили зв’язок зі школою, перебувають поза за межами країни.

Про це повідомляє видання «Емірати Сьогодні», передає Укрінформ.

Як повідомила директорка школи Наталія Сердюк: «Мета нашої ініціативи – підтримати вчителів та батьків з України в цей надскладний час, а також допомогти дітям, перефокусувавши їхню увагу на корисне та релаксуюче навчання».

У шкільному колективі «Софії» є психологи, які знають, як працювати з дітьми в умовах форс-мажорів.

«Діти – це наші янголи. А сьогодні діти України не просто янголи – вони герої! Хочеться, щоб їхні душі якомога довше залишалися чистими і щоб за їхніми спинами завжди були крила, – ділиться своїми думками психолог Оксана Федулова, одна із засновниць школи. – Але сьогодні наші діти змушені ховатися в підвалах і бомбосховищах, вони залишились на самоті зі своїми думками, своїми світлими намірами. Ми, вчителі, хочемо допомогти нашим янголам розправити крила, і просто бути поруч з ними».

Фото: Оксана Бабченко
Фото: Оксана Бабченко

Пані Оксана запрошує всіх учителів українських шкіл діаспори, які мають час і можливості, теж підтримати ініціативу з проведення занять для українських дітей.

Онлайн-заняття для учнів з України розпочнуться 3 березня і будуть відбуватися через zoom двічі на тиждень На діток чекають уроки з рідної мови та літератури, уроки Біблії, англійської мови, шахів, розвитку творчих здібностей та інші. Колектив школи просить реєструватися в Google Form або залишити повідомлення зі своїми контактами на сторінці школи в месенджері.

Також учителі школи «Софія», починаючи з 27 лютого, проводять заняття й майстер-класи для дітей з України, які тимчасово перебувають в ОАЕ і не можуть повернутися до України. Заняття відбуваються на території Royal Hotel у Шарджі, де волонтер громади Олег Копач зміг розмістити понад 120 українців.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Поліна Леанович

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-