Діаспора по всій Туреччині протестує проти агресії Росії

Діаспора по всій Туреччині протестує проти агресії Росії

Фото, відео
Укрінформ
Представники української діаспори в Туреччині невтомно продовжують проводити протестні акції проти агресії Росії та на підтримку України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

У невеликому місті Каш, що в провінції Анталія близько 150 українців та кримських татар провели акцію протесту. До діаспорян доєдналися туристи, які не змогли повернутися в Україну через закриття авіасполучення після початку бойових дій.

Фото: Antalya Hakkında
Фото: Antalya Hakkında

Українці скандували гасла проти агресії Росії, дій Путіна, на підтримку України, Українського народу та захисників України.

Тримали плакати з написами: «Ми жили в мирі, чому ви напали», «Діти повинні слухати казки, а не бомби», «Ми не хочемо війни, ми хочемо миру», «Ні війні – так миру», «Зупиніть Путіна, зупиніть війну».

 У Коджаелі, що на північному сході Туреччини, українці наголосили на хоробрості українських воїнів, вірі у перемогу й справедливість.

 Фото: Kocaelikoz
Фото: Kocaelikoz
 Фото: Kocaelikoz
Фото: Kocaelikoz

У Трабзоні: що на півночі Туреччини, на узбережжі Чорного моря, на акцію протесту вийшли українці, азербайджанці та турки. Учасники акції протесту виступили з вимогою припинення вогню заради безпеки мирних жителів та припинення руйнування українських міст.

 Фото: Haberler
Фото: Haberler
 Фото: Haberler
Фото: Haberler
Фото: Haberler
Фото: Haberler

У Стамбулі українці проводять акції протесту щодня в різних місцях, зокрема біля консульства РФ в Стамбулі або на площі Бейазит, біля Стамбульського університету.

«Ці акції мають велике значення для України. Нам важливо, щоб про Україну говорили, щоб говорили про те, яку допомогу очікують українці від Туреччини та від усього світу… Світ не буде цікавитися Україною, якщо українці будуть мовчати», – закликали українців приєднуватися організатори акцій в Стамбулі.

У середу в районі Бейоглу біля будівлі «Одакулє», що на головному проспекті міста – Істікляль джаддесі (проспект Незалежності – ред.) о 15.00 відбудеться акція протесту проти війни, яку Росія розв’язала проти України.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) закликав підтримати петицію з вимогою визнати російського президента Путіна військовим злочинцем та притягнути його до відповідальності у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-