У найбільших містах Туреччини продовжуються протести та мітинги проти російської агресії

У найбільших містах Туреччини продовжуються протести та мітинги проти російської агресії

Фото, відео
Укрінформ
У найбільших містах Туреччини, зокрема в Анкарі, Стамбулі, Ізмірі, Бодрумі, а також Кушадаси пройшли масові заходи проти російської агресії, на підтримку України, Українського народу та збройних сил, з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це повідомляє власкор Укрінформу і зауважує, що мітинг в Анталії пройде у неділю, 27 лютого.

«Це вже ніяка не війна, це геноцид проти Українського народу, який здійснюється спеціально, що знищити народ і державу. Сьогодні загинули десятки цивільних, вражені військові об’єкти. Страждають усі національності, представники яких зараз проживають в Україні. Ті ж росіяни так само страждають від російської агресії. Це вже зовсім не війна проти України, це війна проти світу. Рахуйте, це третя світова війна. У цю війну втягнуто Білорусь, Росія намагається втягнути Казахстан. І сьогодні від всього світу, в т.ч. від кожного з вас залежить, чи пошириться ця війна на інші країни, чи ми її зупинимо в Україні», – сказав на мітингу Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Українці в Анкарі скандували патріотичні гасла, подякували Туреччині за підтримку та закликали дієво допомагати Україні в протидії російській агресії.

«Як українці, які живуть у Туреччині, ми звертаємося до турецького народу, невинна Україна під ударом. Народ України, та демократія, яку вони побудували власними зусиллями, і українська влада, обрана народним рішенням з цією демократією, знаходяться під підлим нападом Росії. Ненаситний Путін, який ігнорує незалежну країну і не цінує її людей, є загрозою для всіх країн регіону, включаючи Туреччину, і для всього світу. Це не військове втручання чи спецоперація. Це явне порушення міжнародного права. Це війна, яка ведеться проти суверенної, незалежної та демократичної країни», – сказала на мітингу очільниця Спілки українців у Туреччині Юлія Білецька.

Українська громада закликала Туреччину накласти санкції на російські банки, установи та організації, державних службовців та міністрів, призупинити роботу Sputnik як інструмента російської пропаганди та закликали турецьких журналістів, які працюють на Sputnik, що обслуговує криваві амбіції Росії, залишити цю роботу.

У промові генеральний секретар світового конгресу кримських татар Намік Кемаль Баяр нагадав, що загарбницькі апетити Росії не зникають, лише посилюються з кожною новою агресією.

«Сьогодні армія рабів вбивці Путіна, яка аморально напала на міста, мирних жителів, жінок, літніх людей і дітей України, завтра покине Україну, вони підуть, як і прийшли. Кримські татари й надалі стоятимуть на боці героїчного українського народу, який вірить у демократію і закон, як і вчора, і завтра, і будуть йти до перемоги разом з Україною», – сказав генсек.

Акція протесту у Бодрумі

Фото: sozcu.com.tr

Фото: sozcu.com.tr

Протести в Ізмірі

Фото: ankahaber.net
Фото: ankahaber.net

Фото: sonkaleizmir.com
Фото: sonkaleizmir.com

Акція протесту у Стамбулі

Фото: ensonhaber.com
Фото: ensonhaber.com
Фото: ensonhaber.com
Фото: ensonhaber.com

Як повідомляв Укрінформ, акції на підтримку України та засудження дій Росії відбуваються по всьому світу. Хвиля охопила не лише найбільші міста, де на мітинги виходять тисячі людей, а й найменші, де українці та громадяни інших країн світу виходять на вулиці, аби висловити свій протест проти війни, яку Росія розв’язала проти України.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-